Turcia i-ar putea permite Rusiei să folosească o bază aeriană pentru a ataca pozițiile ISIS

Data publicării:
avion rusia rusesc militar lupta suhoi

„Vom coopera cu toţi cei care luptă împotriva Statului Islamic”, a spus Cavosuglu. „Ankara a deschis baza Incirlik pentru toţi cei care vor să se alăture luptei active”, a adăugat el.

„De ce să nu cooperăm la fel şi cu Rusia? Turcia este dispusă la o astfel de cooperare. Terorismul este inamicul nostru comun. Eforturile comune sunt importante pentru a evita incidente negative”, a subliniat şeful diplomaţiei.

Deocamdată, aeronavele ruse sunt staţionate la baza aeriană Khmeimim din provincia siriană Latakia.

Baza Icirlik este folosită în prezent de forţele americane, germane, britanice, qatariote şi saudite.

Pe 1 iulie, ministrul turc de externe s-a întâlnit cu omologul său rus în oraşul Soci, în sudul Rusiei. Discuţiile au pus capăt la peste şase luni de discordie politică.

Relaţiile diplomatice turco-ruse au fost incredibil de tensionate în ultimele şapte luni, după ce armata turcă a doborât un avion de vânătoare rus Suhoi-24, care încălcase spaţiul aerian suveran.

Însă, preşedintele turc şi-a exprimat săptămâna trecută regretele pentru incidentul care a dus la moartea pilotului rus, iar cei doi lideri au convenit să poarte prima discuţie telefonică din acest an.

Rusia a impus, anul trecut, sancţiuni dure împotriva economiei turce, care au afectat domeniul energetic şi pe cel turistic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri