Turcia împrumută Ucraina cu 50 de milioane de dolari

Data publicării:
petro porosenko 00161500

Acordul a fost semnat în timpul vizitei preşedintelui turc la Kiev. Împrumutul de 50 de milioane de dolari oferit de Turcia urmează să fie folosit pentru acoperirea deficitului bugetar în creştere al Ucrainei. Guvernul de la Ankara promite şi noi investiţii, dar şi un ajutor umanitar de 10 milioane de dolari.

Petro Poroşenko, preşedintele Ucrainei: „Îi mulţumesc preşedintelui Erdogan pentru încurajarea investiţiilor turceşti în Ucraina. În acest sens, am semnat un cec pentru investiţii de 3 miliarde de grivne (n.red: 158 milioane de dolari) în Ucraina”.

Recep Erdogan a declarat că Turcia susţine integritatea teritorială a Ucrainei, dar nu a criticat direct acţiunile Rusiei, unul dintre cei mai importanţi parteneri comerciali ai Ankarei.

Recep Erdogan, preşedintele Turciei: „Ne-am exprimat sprijinul pentru integritatea teritorială, politică şi pentru suveranitatea Ucrainei. Asta include şi Crimeea”.

Armistiţiul de la Minsk, din ce în ce mai fragil

Între timp, de frontul din Donbas, armistiţiul semnat la Minsk este tot mai puţin respectat. Dovadă stau şi ciocnirile dintr-un sat aflat la 10 kilometri de Mariupol, unde se află atât militari ucraineni, cât şi rebeli.

Igor, comandant al rebelilor din Doneţk: „Ucrainenii trag intenţionat asupra drumului pentru a alunga civilii. Doar şase oameni mai locuiesc aici”.

Oficialii ucraineni vin şi ei cu acuzaţii. Spun că separatiştii pro-ruşi pregătesc o ofensivă pentru cucerirea portului Mariupol de la Marea Azov, pentru a deschide un coridor pe uscat către Crimeea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri