Turismul se reorganizează în lupta cu terorismul

Data publicării:
statiune plaja egipt SHARM EL SHEIKH GettyImages-186177998

Paris, Istanbul şi Sharm El Sheikh sunt nume care au apărut tot mai des în ultima perioadă pe harta terorismului. Efectele s-au văzut imediat, fiindcă încasările din turism au scăzut foarte mult. Iar capitala Franţei, vizitată anual de peste 15 milioane de turişti, nu face excepţie.

„Rezervările la restaurante au scăzut cu 80%, în special cele făcute în cadrul lanţurilor hoteliere. Trebuie să treacă aproximativ patru luni pentru ca sistemul de rezervări să reintre în normal”, spune un agent de turism.

Considerat la rândul său o perlă a turismului, Istanbulul resimte din plin efectele atacurilor teroriste. La aceasta se adaugă şi interdicţia de călătorie în Turcia aplicată cetăţenilor ruşi, după ce militarii Ankarei au doborât un avion al Moscovei.

Mulţi turişti au anulat rezervările, dar turcii se gândesc că turiştii care vizitează Parisul, Londra, Madridul sau alte locuri pot avea experienţe asemănătoare. Vrem să rezolvăm această problemă”, spune un alt agent de turism.

În încercarea de a-şi revigora industria hotelieră, multe ţări au venit la târgul din Madrid cu standuri moderne şi oferte pe măsură. Egiptul este un exemplu în acest sens, iar promovarea staţiunilor e făcută chiar de ministrul Turismului.

„Acum, Egiptul este în situaţia în care-i poate primi din nou pe turiştii români şi prin intermediul dumneavoastră, îi asigur că am intensificat măsurile de siguranţă pe aeroporturi, în staţiuni”, spune Hisham Zaazou, ministrul turismului din Egipt.

Reporter: Este dificil acum pentru Egipt fără turiştii ruşi? Fiindcă mulţi ruşi alegeau această destinaţie.
Hisham Zaazou: Ruşii reprezentau cam 30% din numărul turiştilor, dar am sentimentul ca lucrurile vor reintra în normal, că turiştii ruşi se vor întoarce.

Astfel de speranţe au, de altfel, toate ţările afectate de terorism. Va fi foarte greu ca turismul din aceste state să revină la normal, iar de această situaţie profită statele mai sigure din punctul de vedere al securităţii. Printre ele şi Spania, care a fost vizitată anul trecut de 70 de milioane de turişti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri