Turiști mexicani uciși din greșeală. Mexicul cere guvernului egiptean să facă o investigaţie amănunţită 

Data publicării:
egipt

 

Atacul asupra turiştilor a avut loc în vestul ţării. Este vorba de regiunea Wahat, în apropierea graniţei cu Libia, o zonă devenită sensibilă după prăbuşirea regimului Gaddafi. Este o regiune deşertică, apreciată pentru peisajele specifice zonelor aride, presărate cu oaze.

Ibrahim Mahlab, premierul demisionar al Egiptului: „Este un incident nefericit, le transmit condoleanţe atât familiilor egiptenilor ucişi, cât şi familiilor oaspeţilor mexicani.”

Ministrul de Interne de la Cairo susţine că turiştii erau într-o zonă în care accesul este restricţionat. Informaţia este negată, însă, de un ghid local, de operatorul de turism şi de unul dintre şoferi, care susţin că în zonă nu sunt restricţii.

La scurt timp după incident, ambasadorul mexican la Cairo i-a vizitat în spital pe turiştii răniţi.

Într-un tragic incident în Egipt, turişti mexicani au fost atacaţi. Regret profund că cetăţenii noştri şi-au pierdut viaţa. Mexicul condamnă această acţiune şi cere Guvernului egiptean să facă o investigaţie amănunţită”, a scris preşedintele Mexicului, Enrique Pena Nieto, pe contul de Twitter.

De altfel, Ministerul român de Externe a emis recent o alertă de călătorie pentru anumite zone din Egipt, considerate cu risc ridicat.

„Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să evite deplasările care nu sunt necesare în anumite zone şi oraşe din ţară. (...) MAE recomandă cetăţenilor români care efectuează deplasări în Egipt să se informeze, în prealabil, asupra situaţiei de securitate din zonele în care urmează să călătorească”, a avertizat MAE.

Cristian Bărhălescu, consultant în turism: „Agenţiile de turism române împreună cu cele din Egipt organizează deplasări sigure, care se fac în coloană, cu maşina de poliţie sau armată în faţă şi în spate.”

Autorităţile egiptene duc de mai mulţi ani o luptă grea cu insurgenţii islamişti. Principalele lupte se dau în est, în Peninsula Sinai, dar terorişti veniţi din Libia au început să organizeze atacuri şi în vestul Egiptului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri