Turiști sinistrați, salvați cu elefanții

Data publicării:
elefanti apa nepal GettyImages-946131
Foto: Guliver/GettyImages

Zeci de elefanți și plute au fost folosite pentru a salva circa 500 de oameni rămași izolați din cauza inundațiilor foarte puternice într-o stațiune foarte populară din sudul Nepalului, relatează BBC News.

Câteva hoteluri din Sauraha, o stațiune aflată la 155 de kilometri de capitala Kathmandu, au fost inundate, iar turiștii, mulți dintre ei străini, nu au mai avut cum să iasă de acolo. Un proprietar de hotel a declarat că au fost folosiți elefanți pentru a transporta turiștii sinistrați către cel mai apropiat aeroport. 

Sezonul musonilor a făcut prăpăd în Nepal. Cel puţin 49 de oameni au murit şi alţi 17 sunt daţi dispăruţi în urma ploilor torenţiale care au provocat inundaţii şi alunecări de teren.

Situaţia este disperată în mai multe localităţi. 340 de mii de case sunt sub ape şi sute de mii de oameni au fost afectaţi de potop.

Situaţia este dramatică şi în ţara vecină, India, unde cel puţin 17 oameni au murit în urma inundaţiilor. Bilanţul ar putea creşte în perioada următoare după ce un drum naţional s-a prăbuşit în urma viiturilor, iar autorităţile se tem că cel puţin 50 de oameni ar fi fost prinşi sub dărâmături.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri