Turiştii din Tunisia, speriaţi de atacul de ieri. Zeci de străini şi-au scurtat vacanţele şi pleacă din ţară

Data publicării:
turisti tunis

În port, străinii au stat la coadă ca să-şi ia bilet pe un vas de croazieră care traversează Marea Mediterană şi ajunge pe ţărmul european. Unii erau şocaţi că un astfel de atac s-a putut întâmpla în cel mai mare muzeu din ţară, pe care nu-l ratează niciun turist care ajunge în Tunis.

Eram la etajul al doilea al muzeului, împreună cu turiştii. 30 de minute mai târziu am auzit bubuituri. Am crezut că s-a prăbuşit o parte din acoperiş, dar apoi am văzut gloanţe peste tot. Ne-am ascuns cu toţii”, a povestit un ghid turistic.

În haosul creat şi de teamă să nu fie împuşcaţi, doi turişti spanioli s-au ascuns atât de bine în muzeu că nu au fost găsiţi de forţele de securitate după încheierea crizei. Cei doi şi-au petrecut toată noaptea în clădire şi au fost descoperiţi abia în această dimineaţă de un angajat al muzeului.

Chiar dacă atacul i-a speriat pe străini, tunisienii spun că nu se vor ascunde în case de teama teroriştilor. Sute de oameni au demonstrat în capitala tunisiană. Totuşi, mulţi sunt nemulţumiţi că autorităţile nu au luat măsuri suplimentare de securitate, mai ales că îl aveau în vizor pe unul dintre terorişti.

Atacul din capitala Tunisiei a fost condamnat de comunitatea internaţională, mai ales că majoritatea victimelor sunt turişti străini.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri