Turiștii pleacă în număr mare din Tunisia

Data publicării:
tunisia plaja 1

Turismul este vital pentru micul stat din nordul Africii. Tocmai frica de a-şi pierde locul de muncă l-a determinat pe un tânăr tunisian în vârstă de 26 de ani, care lucra la un parc acvatic, să-l înfrunte pe atentator. Acesta l-a alergat pe atacator „înarmat” cu două scrumiere. Curajul tânărului are o explicaţie paradoxală, dată chiar de el - a avut în minte doar perspectiva sumbră că-şi va pierde locul de muncă în urma atacului terorist!

Un tur-operator britanic a anunţat că a repatriat deja peste 4.000 de turişti din Regatul Unit în ultimele zile, şi că alţi 2.000 se pregătesc de plecare. Cele mai multe dintre victimele atentatului sunt cetăţeni britanici. Acum, una dintre prioritățile agenției de turism este îngrijirea celor îndoliaţi și răniţi.

De asemenea, potrivit oficialilor francezi din domeniul turistic, 80% din pachetele de vacanţă pentru luna iulie cu destinația Tunisia au fost anulate. Dar asta nu înseamnă că nimeni nu mai vine să-şi petreacă vacanţele pe plajele tunisiene. Un grup de turişti din Cehia a ajuns în staţiunea Sousse, chiar cea în care a avut loc atentatul terorist.

Oficialii tunisieni estimează doar pentru acest an pierderi în domeniul turismului în valoare de 460 de milioane de euro.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri