Uciderea jurnaliștilor din Virginia, o răzbunare pentru atacul rasist din Charleston

Data publicării:
Bryce-Williams-jpg-1

Momentul în care cei doi jurnalişti, cameramanul şi reporterul care transmiteau în direct pentru o filială din statul Virginia a postului TV CBS, au fost seceraţi de gloanţe, a fost transmis în direct de postul TV. Imaginile au fost surprinse de cameramanul împuşcat. La scurt timp, însă, după ce i-a omorât pe jurnalişti, ucigaşul a postat pe contul său de Twitter imaginile crimei, filmate chiar de el.

Autorităţile americane l-au identificat pe atacator. Este un fost reporter şi prezentator al aceleiaşi televiziuni, concediat în urmă cu doi ani. Pe când era reporter, acesta a realizat mai multe reportaje despre controlul armelor în Statele Unite.

Bryce Williams, autorul atacului din Virginia: Unii oameni ai legii sunt îngrijoraţi.

Pe acelaşi cont de twitter pe care a postat imaginile crimei, ucigaşul şi-a acuzat victimele de rasism. Colegii celor ucişi sunt acum în stare de şoc.

Jeff Marks, managerul televiziunii WDBJ: Ceea ce vom face în această după-amiază aici este o reuniune prin care să ne exprimăm omagiul faţă de jurnaliştii morţi. Nu ne-am fi putut imagina că această zi se va desfăşura în acest fel.

Casa Albă a transmis condoleanţe pentru jurnaliştii morţi şi a făcut din nou apel pentru aprobarea unei legislaţii de control al armelor în Statele Unite.

Josh Earnest, purtător de cuvânt al Casei Albe: Congresul ar putea interveni (în vederea controlului armelor, n.red.) într-un mod care să nu încalce drepturile constituţionale ale cetăţenilor americani. Iar preşedintele a făcut de multe ori apel la Congres să ia aceste decizii şi continuă să creadă că ar trebui să o facă.

Ca măsură de precauţie, toate şcolile din zona centrului comercial de unde transmiteau jurnaliştii au fost închise.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri