Ucigaşul lui Osama Bin Laden, angajat de Fox News

Data publicării:
puscas marin bin laden

Rob O'Neill, fost membru al Navy SEAL, a devenit cunoscut anul trecut, chiar într-un documentar al Fox News despre operaţiunea desfăşurată de Statele Unite în mai 2011, în oraşul pakistanez Abbottabad, operaţiune ce avea ca scop lichidarea celui mai căutat terorist din lume la acel moment, Osama Bin Laden.

În zorii zilei de 2 mai 2011, patru elicoptere militare americane porneau către complexul din Abbottabad unde fusese localizat liderul Al Qaida, Osama Bin Laden. Încolţiţi, teroriştii au încercat să doboare aparatele de zbor. A izbucnit o luptă pe viaţă şi pe moarte.

Trupele speciale SEAL au reuşit să-i lichideze pe terorişti. În documentarul Fox News, Rob O'Neill a afirmat că el a fost cel care a ajuns primul în camera unde se afla Osama Bin Laden.

„În faţa mea, la 60 de centimetri, stătea cu mâinile pe umerii soţiei. Era faţa pe care am văzut-o de mii de ori. L-am recunoscut foarte repede”, a spus Rob O'Neill în documentar.

Rob O'Neill a spus că tot el l-a ucis pe cel mai căutat om al planetei la acel moment, deşi de-a lungul timpului şi alţi soldaţi ai trupelor SEAL care au luat parte la operaţiune au susţinut acelaşi lucru.

Acţiunea din oraşul pakistanez Abbottabad, pregătită minuţios luni întregi, a fost urmărită pas cu pas din camera de operaţiuni de la Casa Albă. Preşedintele Barack Obama, vicepreşedintele Joe Biden, secretarul de stat de la acea vreme Hillary Clinton şi alţi oficiali ai SUA au primit informaţii şi imagini în timp real despre operaţiunea de lichidare.

Osama Bin Laden a organizat atentatele de la 11 septembrie 2001 din Statele Unite, cele mai sângeroase din istoria omenirii. Atunci, aproape 3.000 de oameni au murit şi peste 6.000 au fost răniţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri