Două cadre medicale au cerut șpagă... ministrului Sănătății, în Uganda

Data actualizării: Data publicării:
Ambulant Patients Visits Doctors Surgery
Foto: Guliver/GettyImages

Două cadre medicale din Uganda au fost prinse în flagrant luând mită de la o pacientă, dar nu una obișnuită, ci chiar de la titulara portofoliului Sănătății, pe care cei doi au făcut-o să plătească servicii care sunt în mod normal gratuite, a anunțat aceasta din urmă sâmbătă pentru AFP, citată de Agerpres.

Ambulant Patients Visits Doctors Surgery
Foto: Guliver/GettyImages

Ministrul Sănătății din Uganda, Sarah Opendi, a sosit vineri cu un taxi motocicletă la spitalul Naguru din capitala Kampala, purtând văl peste față pentru a nu fi recunoscută.

„Am primit numeroase plângeri cu privire la personalul spitalului, care cere bani de la pacienți”, a spus doamna Opendi.

Ea a explicat că, în timp ce se dădea drept o pacientă obișnuită, i s-au cerut 150.000 de șilingi (35 de euro) pentru teste de laborator, „care se presupune că sunt gratuite”.

„I-am spus că nu am bani, dar el (cadrul medical) a insistat”, a spus ea.

A fost apoi trimisă la o asistentă pentru a obține benzi de testare. Din nou i s-au cerut bani.

„Am plătit și apoi am sunat la poliție, care i-a arestat pe cei doi angajați”, a adăugat ministrul.

Directorul adjunct al spitalului, Stephen Kyebambe, a ținut să-i mulțumească doamnei Opendi pentru arestarea celor doi. „Dna ministru trebuie să fie felicitată pentru că a scos la lumină infracțiunile acestor escroci în spitalul nostru”.

Faptul de a cere bani pacienților este un lucru obișnuit în spitalele publice ugandeze, unde unele categorii de cadre medicale sunt plătite doar cu 60 de euro pe lună.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri