Ultima dezbatere democrată din acest an, în SUA

Data publicării:
dezbatere democrata sua

Candidaţii democraţi au dezbătut rolul Statelor Unite în lume.

Fostul secretar de stat Hillary Clinton, senatorul Bernie Sanders şi fostul guvernator Martin O'Malley şi-au unit eforturile împotriva miliardarului Donald Trump, catalogat drept un "pericol politic".

Se transformă într-un mijloc de racolare pentru ISIS. Extremiştii le arată oamenilor înregistrări cu Donald Trump insultând islamul şi musulmanii, ca să racoleze jihadişti”, declară Hillary Clinton, candidat la nominalizarea democrată pentru Casa Albă.

Candidaţii s-au înfruntat însă pe teme de politică externă şi şi-au expus teoriile despre rolul pe care trebuie să-l joace Statele Unite pe scena mondială.

„Unde scrie că e treaba Statelor Unite sau a secretarului său de stat să decidă când trebuie să se retragă dictatorii?”, spune Martin O'Malley, candidat la nominalizarea democrată pentru Casa Albă

„Dacă Statele Unite nu iau iniţiativa, nu există alt lider, vom avea un gol de putere”, adaugă Hillary Clinton, candidat la nominalizarea democrată pentru Casa Albă

„Sigur că Statele Unite trebuie să fie liderul, dar nu jandarmul lumii. Statele Unite nu trebuie să se implice în războaie interminabile în Orientul Mijlociu”, afirmă Bernie Sanders, candidat la nominalizarea democrată pentru Casa Albă.

Cu o lună şi jumătate înainte de startul alegerilor primare, Hillary Clinton conduce în sondaje cu peste 50%, în timp ce Bernie Sanders are 31%. Martin O'Malley are mai puţin de 4%.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri