Ultimatum pentru protestatarii din Hong Kong. Cei mai mulți s-au retras în zona clădirilor guvernamentale

Data publicării:
protestatari hong kong

Au fost negocieri aprinse între liderii protestatarilor din cartierul comercial al metropolei, principalul loc de manifestație. Cei mai mulţi au fost de acord că, dacă rămân pe loc şi vor bloca în continuare străzile, ar putea provoca adevărate lupte de stradă.

„Ne retragem de aici pentru că ne temem de mai multă violenţă, vărsare de sânge şi confruntări. Ne dorim de asemenea ca locuitorii cartierului comercial şi micile firme de aici să poată respira puţin”, a spus un lider al protestatarilor, Daniel Tang.

Nu de aceeaşi părere au fost veteranii mişcării de protest. Ei nu vor să părăsească zona, indiferent de riscuri.

Voi sta aici până în ultimul minut, până când poate că ne vor aresta”, spune unul dintre ei

Poliţiştii le-au dat un ultimatum protestatarilor.

„Poliţia are responsabilitatea - şi suntem hotărâţi să luăm toate măsurile în acest sens - de a restabili ordinea publică. Dacă vor exista răniţi în urma unor eventuale confruntări, cei care au organizat protestele vor fi traşi la răspundere”, a spus Hui Chun-Tak, un oficial din cadrul poliţiei.

Mişcarea de protest provocat multă tensiune printre localnici. Cele două săptămâni de proteste l-au adus la disperare pe un opozant al manifestanţiilor pro-democraţie. El susţine că viaţa i-a fost dată peste cap de zecile de mii de tineri care umplu în fiecare noapte bulevardele metropolei. Aşa că s-a urcat pe un pod şi a ameninţat că se aruncă în gol dacă manifestanţii nu vor pleca la casele lor. A fost convins, însă, de echipele de intervenţie să renunţe la protest, după câteva ore de negocieri. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri