Un al treilea Bush intră în cursa pentru Casa Albă

Data publicării:
JEB BUSH si familia - GettyImages-477255970

© FOTO: GULLIVER/GETTYIMAGES

Jeb Bush şi-a lansat campania luni, la Miami, şi a promis că, dacă va câştiga alegerile din toamna anului viitor, va scoate Statele Unite din mâinile unei elite care nu a făcut decât să crească taxele şi birocraţia.

Ţara noastră merge într-o direcţie foarte greşită, iar întrebarea care se pune este: Ce vom face în privinţa acestui lucru? Întrebarea pe care mi-o pun este: Ce voi face eu în această privinţă? Şi m-am hotărât. Sunt canditat pentru Preşedinţia Statelor Unite ale Americii. (...) Vom cuceri Washingtonul, capitala statică a acestei ţări dinamice, o vom scoate de pe făgaşul creării de probleme şi o vom întoarce pe calea cea bună a liberei inițiative şi a libertăţii pentru toţi americanii.

Nu avem nevoie de un alt preşedinte care deţine un loc de frunte în elita plină de pompă de la Washington. Avem nevoie de un preşedinte care să constituie o provocare şi care să zguduie întreaga cultură politică a capitalei noastre, iar eu voi fi acel preşedinte!”, a proclamat fostul guvernator din Florida.

 „Sunt pregătit să conduc Statele Unite", a asigurat el.

Înaintea lansării campaniei, fostul guvernator al Floridei a fost într-un turneu-fulger prin Europa. După Germania şi Polonia, el a vizitat şi Estonia, unde a declarat că preşedintele rus este un bătăuş căruia trebuie să i se răspundă de pe o poziţie de forţă, şi nu printr-o diplomaţie a nuanţelor.

Putin este atotputernic în Rusia. Nu vrem să dăm impresia că suntem împotriva Rusiei, care, în cele din urmă, trebuie să ajungă o ţară europeană. La urma urmei, însă, unuia ca Putin trebuie să i se răspundă de pe o poziţie de forţă, pentru că este un bătăuş. Iar o atitudine nuanţată nu face decât să provoace comportamentul rău al bătăuşilor. Ca să fie clar, nu vreau să fiu belicos, însă lui Putin trebuie să i se spună: Iată consecinţele acţiunilor tale! Ceea ce ar descuraja un final la care nu dorim să asistăm”, a arătat Jeb Bush.

Al treilea politician din familia Bush care vrea să ajungă la Casa Albă îşi lansează campania la o zi după ce Hillary Clinton, soţia fostului preşedinte american Bill Clinton, a ţinut primul discurs de amploare pentru competiţia din cadrul Partidului Democrat ce urmează a desemna persoana care va candida la funcția de președinte al țării.

Cursa electorală din Statele Unite de anul viitor se prefigurează astfel a fi între două nume de foști președinți: Bush contra Clinton, într-o reeditare, parcă, a alegerilor din 1992, atunci când Bill Clinton a câștigat în fața lui George Bush senior.

America are această tradiție a suprapunerii personajelor puternice cu instituțiile și de multe ori personajele puternice, chiar dacă s-au schimbat mult lucrurile, nu mai fac parte din castele aristocrației de pe coasta de Est”, a comentat Emil Hurezeanu la Digi24.

Vom vedea. Unii susțin că vin conservatorii la putere, că au mai multe șanse”, inclusiv în ceea ce privește o reglementare a situției cu Rusia. Jeb Bush e un om mai degrabă necunoscut, recomandat de familie (...) Juniorului George W. Bush îi datorăm relațiile bune cu America și poate că ce e bun pentru America e bun și pentru noi, a arătat Emil Hurezeanu. Urmăriți-i întreg comentariul în materialul video de mai jos:

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri