Un an de la Charlie Hebdo | Reconstituirea tragediei

Data publicării:
digi

Coșmarul de pe 7 ianuarie 2015 a început la sediul Charlie Hebdo de pe strada Nicolas-Appert, când frații Kouachi au intrat, în jurul orei 11.30, în clădire și au ucis cu sânge rece 11 persoane. La ieșire, au mai făcut o victimă: un polițist. Ulterior, atacatorii au fugit, iar poliția și forțele speciale au început căutarea lor.

Locurile închise și securizate de poliție în timpul atentatelor și transformate în destinații de pelerinaj după uciderea teroriștilor sunt acum pustii. Doar jurnaliștii și curioși se mai uită la sediul părăsit al revistei de satiră Charlie Hebdo, unde în urmă cu un an se auzeau zgomote de gloanțe și țipete.

Şi la Montrouge, unde Amedy Coulibaly, complicele celor doi frați, a ridicat numărul victimelor la 13, după ce a împușcat o femeie, trecătorii își văd acum liniștiți de drum. Doar florile depuse mereu acolo de rude mai amintesc de tragedie.

La Porte de la Vincennes, supermarketul evreiesc în care Amedy Coulibaly a luat ostatici mai mulţi clienţi şi angajaţi, este păzit şi acum, la un an distanţă, de militari. În rest, oamenii se plimbă fără probleme prin zonă și își fac cumpărăturile ca înainte. Imaginile de la asaltul poliției, grenadele aruncate, geamurile sparte, moartea unor ostatici și neutralizarea lui Coulibaly au rămas doar amintiri dureroase.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri