Un an de la moartea lui Hugo Chavez, fostul preşedinte al Venezuelei

Data publicării:
hugo chavez presedintele Venezuelei - mfax

Venezuelenii au un adevărat cult pentru fostul preşedinte, care s-a bucurat de popularitate graţie programelor sociale pentru cei săraci. Fostul preşedinte va fi omagiat printr-o paradă militară, la Caracas, la care vor asista mii de oameni.

La un an de la moartea lui Hugo Chavez, Venezuela, unul dintre principalii exportatori de petrol ai lumii, este pradă tensiunilor sociale.

Actualul preşedinte, Nicolas Maduro, nu a reuşit să se ridice la înălţimea aşteptărilor, iar populaţia este tot mai nemulţumită de inflaţie, creşterea infracţionaliăţii şi lipsa de produse de primă necesitate.

Mii de tineri s-au încăierat cu membrii Gărzii Naţionale, la Caracas. Demonstranţii au aruncat cu pietre şi sticle incendiare, iar forţele de ordine au ripostat cu tunuri cu apă şi gaze lacrimogene. Tinerii protestează faţă de politicile economice ineficiente ale guvernului socialist şi faţă de lipsa de securitate.

Manifestaţiile antiguvernamentale, intrate în a doua lună, s-au soldat până acum cu 18 morţi. Preşedintele Nicolas Maduro susţine că protestele sunt orchestrate de opoziţie, pe care o acuză că vrea să-l înlăture de la putere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri