Un avion militar indonezian a căzut peste o zonă locuită din Sumatra - cel puțin 110 persoane au murit

Data publicării:
20150630132231390

Actualizare 14:00: Autoritățile au furnizat un bilanț sângeros: cel puțin 113 persoane și-au pierdut viața. 

Actualizare 12:40: Aproape 40 de oameni au murit în urma prăbuşirii unui avion militar de transport într-o zonă locuită din insula Sumatra. Un purtător de cuvânt al armatei indoneziene a confirmat catastrofa aviatică. Deocamdată nu se cunosc cauzele care au dus la prăbuşirea aparatului de zbor.


Televiziunea indoneziană transmitea imagini cu avionul prăbuşit, în flăcări, vehicule avariate şi clădiri parţial distruse.

Un purtător de cuvânt al Spitalului Adam Malik, Sairi M. Saragih, a declarat că instituţia a primit cel puţin cinci cadavre.

Comandantul operaţiunilor Forţelor aeriene Agus Dwi Putranto a declarat pentru un post de televiziune că la bord se aflau 12 membri ai echipajului.

Potrivit Mediafax, avionul s-a prăbuşit cu puţin înainte de prânz, la doar câteva minute după ce a decolat de la baza aeriană Soewondo.

Pesawat..... oh... Pesawat.......

Posted by Hendra Hermawan Sihombing on Monday, June 29, 2015

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Comandantul Forţelor aeriene, mareşalul Agus Priatna, a declarat pentru postul MetroTV că avionul, aflat în serviciu din 1964, ar fi putut să aibă o problemă tehnică. El a spus că pilotul a cerut permisiunea să revină la baza de la Soewondo, dar că avionul a virat la dreapta şi s-a prăbuşit la două minute după decolare, lovind o clădire.

Este prima oară în ultimii zece ani când un avion se prăbuşeşte în cartierul din Medan. În septembrie 2005, un avion de tip Boeing 737 aparţinând companiei Mandala Airlines s-a prăbuşit la scurt timp după ce a decolat de pe Aeroportul Medan's Polonia, într-o zonă rezidenţială aglomerată, omorând 143 de persoane, dintre care 30 de la sol.

Medan, cu aproximativ 3,4 milioane de locuitori, este al treilea cel mai populat oraş din Indonezia după capitala Jakarta şi Surabaya. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri