Un avion rusesc de spionaj a violat spaţiul aerian estonian

Data publicării:
AVION-1

Aeronava a fost interceptată de mai multe avioane de luptă NATO şi escortată înapoi în spaţiul aerian al Rusiei. Autorităţile de la Tallinn l-au convocat imediat pe ambasadorul rus, pentru explicaţii.

Potrivit unor oficiali ai NATO, avionul de spionaj a decolat din Kaliningrad şi primul său drum a fost spre Danemarca, unde a fost interceptat de avioane de luptă. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în Suedia, a doua destinaţie a aeronavei. Al treilea drum a fost în Estonia. Moscova a recunoscut că avionul a decolat din Kaliningrad, dar a negat că aeroanava ar fi violat spaţiul aerian estonian.

Două noi mărturii despre submarinul misterios, surprins lângă Stockholm

Stare de alertă. Un submarin străin, surprins lângă Stockholm

Armata Suediei este în stare de alertă după ce un submarin străin a fost detectat în apropiere de Stockholm. Potrivit experţilor militari, ar putea fi unul rusesc, mai ales că Moscova şi-a intensificat operaţiunile în Marea Baltică, după ce NATO şi-a întărit prezenţa militară în Estonia, Lituania, Letonia şi Polonia.

Suedia a mobilizat nave militare, elicoptere, avioane şi aproape 200 de militari pentru a localiza submarinul. Luna trecută, ambasadorul rus în Suedia a fost convocat la ministerul de externe pentru a da explicaţii în legatură cu violarea spaţiului aerian suedez de către două avioane ruseşti. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri