Avion prăbuşit în Oceanul Atlantic. Patru cetățeni moldoveni au murit

Data actualizării: Data publicării:
twitter

Patru cetăţeni moldoveni şi-au pierdut viaţa în această după-amiază, după ce avionul în care erau s-a prăbuşit în Oceanul Atlantic, nu departe de ţărmul Coastei de Fildeş. Aeronava cargo era din Republica Moldova şi era închiriată de armata franceză.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ACTUALIZARE 15:10Patru cetățeni moldoveni au murit și alți doi au fost răniți ca urmare a prăbușirii unui avion cargo în mare în apropiere de aeroportul orașului Abidjan din Cote D'Ivoire, a anunțat ministrul ivorian al securității, Sidiki Diakite, citat de Reuters.

Patru cetățeni francezi au supraviețuit accidentului aviatic, dar sunt răniți, a precizat ministrul, notează Agerpres.

Mai multe surse din domeniul securității ivoriene au indicat că cei patru francezi răniți sunt soldați, menționează Reuters.

„Eram la pescuit în această dimineaţă şi am văzut fum şi apoi ceva alb care a căzut în apă. Am crezut că sunt manevre militare. Apoi am văzut un corp care plutea. Unchiul meu a spus să îl scoatem din apă. L-am scos din apă, am crezut că mai este viu, însă era deja mort”, povestește un martor.


Potrivit unei surse citate de AFP, avionul transporta 10 persoane și era închiriat de către armata franceză în cadrul operațiunii antiteroriste Barkhane din Sahel. Baza militară franceză din Abidjan servește drept sprijin logistic pentru operațiunea al cărei cartier general este la N'Djamena, capitala Ciadului.

Potrivit site-ului koaci.com, avionul era unul cargo şi aparţinea unei companii care transport materiale pentru armata franceză.

Reuters notează că aparatul de zbor a decolat în condiţii de furtună.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri