Un băiat de culoare în vârstă de 12 ani, înarmat cu un pistol de jucărie, a fost ucis de poliţişti în Cleveland

Data publicării:
pistol

Totul s-a petrecut într-un loc de joacă pentru copii din Cleveland, statul Ohio. O patrulă de poliţie a fost chemată în urma unui apel de urgenţă privind un posibil incident armat.

„Acum stă pe un balansoar, dar scoate arma din buzunar şi o îndreaptă spre oameni. Scoate arma din pantaloni. Nu ştiu dacă e adevărată sau nu”, a sunat apelul către polițiști.

Sosiţi la faţa locului, ofiţerii spun că l-au somat pe tânăr să ridice mâinile sus, moment în care băiatul a dat să apuce arma. În tensiunea momentului, unul dintre poliţişti nu şi-a dat seama că este vorba de un pistol de jucărie şi a tras.

Ed Tomba, adjunctul şefului de poliţie din Cleveland: Tânărul avea o armă în mânecă. A scos-o. Unul dintre ofiţerii noştri a tras două focuri de armă.

Reporter: I-a ameninţat pe poliţişti?

Ed Tomba, adjunctul şefului de poliţie din Cleveland: Nu.

Reporter: Nu i-a ameninţat în niciun fel pe poliţişti?

Ed Tomba, adjunctul şefului de poliţie din Cleveland: Nu, nu a fost niciun schimb de replici, nicio confruntare.

Băiatul a fost dus de urgenţă la spital în stare gravă, dar medicii nu au mai putut face nimic pentru el. A murit la scurt timp. Cazul poate da naştere unui nou scandal rasial, după ce, în urmă cu patru luni un adolescent de culoare a fost împuşcat mortal de un poliţist alb în Ferguson, statul Missouri. Tensiunea este cu atât mai mare cu cât autorităţile juridice americane trebuie să decidă în aceste zile dacă să-l pună sau nu sub acuzaţie pe ofiţerul din Missouri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri