Un bărbat a dat foc mai multor persoane în metroul din Hong Kong: 18 răniți

Data actualizării: Data publicării:
ranita
Foto: Twitter

Un bărbat a fost arestat în urma unui incident la metroul din Hong Kong. Acesta ar fi dat foc mai multor persoane într-un vagon de metrou supraaglomerat, chiar în timpul orei de vârf. Autorităţile locale au anunţat sâmbătă dimineaţă că bilanţul incendierii intenţionate a crescut la 18 răniţi, iar trei persoane sunt internate în stare critică, transmite News.ro.

ranita
Foto: Twitter

Anchetatorii au ridicat din vagonul incendiat inclusiv un lichid utilizat pentru propagarea flăcărilor, însă nu iau în considerare varianta unui atentat terorist şi cred că piromanul arestat a acţionat de unul singur.

De asemenea, experţii au de gând să evalueze starea mentală a suspectului arestat la staţia Tsim Sha Tsui.

Imaginile video au surprins haosul izbucnit pe peronul supraaglomerat al staţiei de metrou, în timp ce un vagon era cuprins de flăcări.

Televiziunile locale au transmis imagini cu oameni arşi, precum şi cu un bărbat cuprins de flăcări în timp ce era întins pe peron.

„Am auzit ţipăte puternice şi am simţit fumul, care nu mirosea deloc ca un foc normal - era vorba de un miros chimic. Imediat ce am inhalat, am simţit cum îmi arde gâtul”, a declarat un martor de la staţia Tsim Sha Tsui.

Presupusul piroman arestat este un bărbat în vârstă de 60 de ani, identificat de autorităţi sub numele Cheung.

De asemenea, suspectul nu avea relaţii bune cu propria familie şi a fost arestat anterior pentru infracţiuni minore, precum implicarea în jocuri de noroc.

O televiziune locală a relatat anterior că un suspect a scos un cocktail Molotov şi a ţipat „să muriţi în flăcări” înainte de a arunca sticla în vagonul supraaglomerat, care călătorea între staţiile Admiralty şi Tsim Sha Tsui.

Un asemenea incident este rar pentru transportul în comun din Hong Kong.

În 2004, 14 persoane au fost rănite după ce un bărbat a pornit un incendiu în staţia de metrou Admiralty.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri