Un bărbat va fi inculpat pentru că a vrut să incendieze sediul Google din California

Data publicării:
google

Foto: Gulliver/GettyImages

Nimeni nu a fost rănit în atacurile care au avut loc în mai şi iunie, dar o maşină fără şofer a gigantului IT a fost distrusă de flăcări.

Raul Diaz, în vârstă de 30 de ani, va fi inculpat pentru incendiere. Primul său atac a avut loc în noaptea de 19 mai, în campusul companiei din Mountain View, California, potrivit documentelor poliţiei.

Un angajat a chemat poliţia după ce a văzut un bărbat aruncând o sticlă de bere într-o maşină a Google, care a luat foc. Forţele de ordine au recuperat bucăţi din două sticle de bere, care au ajuns în partea din spate a vehiculului.

Al doilea incident a avut loc pe 4 iunie, în jurul orei locale 23.30 (5 iunie, 9.30 ora României). Doi martori au auzit focuri de armă la o distanţă de câteva sute de metri. Ofiţerii au descoperit cinci urme de gloanţe în geamurile unei clădiri de birouri a Google. Camerele de supraveghere au înregistrat o maşină SUV care pleca de la locul ataculuu.

Potrivit experţilor, atacaorul a folosit o armă de calibrul 22.

Forţele de ordine au fost chemate pentru a treia oară în noaptea de 10 iunie, după o maşină Google a fost distrusă de flăcări.

Suspectul a fost reţinut pe 30 iunie şi şi-a mărturisit faptele, spunând că plănuia un al patru atac când a fost oprit, scrie News.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri