Un britanic vrea să traverseze Oceanul Atlantic înotând

Data publicării:
inotator

Un înotător britanic a pornit în aventura vieţii lui. Vrea să traverseze Oceanul Atlantic înotând! Dacă reuşeşte, va deveni primul om din lume care face asta. Bărbatul a pornit deja în cursă ieri, din statul african Senegal, cu destinația Brazilia unde ar trebui să ajungă peste 4 - 5 luni. Sper că ambiția lui să ajute la strângerea de fonduri pentru copii.

Ben Hooper este un fost militar englez de 38 de ani, care şi-a propus să traverseze înotând cei 3.200 de kilometri care despart coastele Senegalului de Brazilia. Pentru siguranţa sa, Ben este însoţit de un un iaht.

„Sunt un pic neliniştit, dar emoţionat. Mă simt uşurat, mă ajută să merg înainte. Gata, îi dăm drumul şi le mulţumesc tuturor pentru sprijin”, spune Ben Hooper, înotător.

Englezul s-a antrenat pentru această cursă timp de trei ani, perioadă în care a înotat zilnic aproximativ 40 de kilometri. Cu aventura sa nu vrea doar să intre în cartea recordurilor, dar îşi propune şi să-i ajute pe copii. Vrea să strângă un milion de lire sterline în scopuri caritabile şi oricine îi susţine acţiunea poate dona pe site-ul său.

„Toţi copiii care mă urmăresc trebuie să înveţe ceva din acest lucru, să meargă mai departe şi să fie ceea ce îşi doresc ei pentru că asta contează. Nu renunţa la visul tău”, afirmă Ben Hooper, înotător.

Aventura englezului este pe cât de îndrăzneaţă pe atât de periculoasă. Pe lângă valurile foarte mari din Atlantic, Ben Hooper mai trebuie să se strecoare şi printre rechinii din largul coastelor Braziliei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri