Un cercetător de 102 ani își poate continua activitatea

Data actualizării: Data publicării:
7769414-3x2-940x627

David Goodall, cel mai bătrân cercetător australian în activitate, în vârstă de 102 ani, a câştigat dreptul de a putea să îşi continue activitatea ştiinţifică în campusul unei universităţi din care a fost evacuat în vara acestui an, transmite News.ro.

7769414-3x2-940x627

Lui David Goodall i s-a ordonat să lucreze din locuinţa lui începând de anul viitor, după ce prezenţa lui în campusul Universităţii Edith Cowan din oraşul Perth, aflat în provincia Western Australia, a fost considerată „un risc” pentru siguranţa sa.

Administratotii universităţii au găsit însă de curând o alternativă şi i-au propus venerabilului cercetător un spaţiu nou în care acesta va putea să îşi desfăşoare activitatea. 

David Goodall, cel mai vârstnic cercetător australian în activitate, doctor în ecologie, a publicat peste 100 de lucrări ştiinţifice pe parcursul unei cariere de 70 de ani. El deţine în prezent titlul de cercetător-asociat onorific al acelei universităţi.

După două decenii de colaborare cu Universitatea Edith Cowan, profesorului David Goodall i s-a spus să elibereze biroul, în vara acestui an, după ce angajaţii universităţii au devenit îngrijoraţi în privinţa siguranţei cercetătorului.

Acel anunţ a reprezentat o grea lovitură pentru savant, care fusese obligat să renunţe şi la teatru, din cauza vederii sale care a început să îi slăbească, împiedicându-l astfel să îşi conducă automobilul spre o sală de spectacole în care aveau loc repetiţiile pentru diverse reprezentaţii teatrale.

Recent, reprezentanţii Universităţii Edith Cowan au confirmat că au găsit pentru savant „un birou mai bun” în campusul universităţii, care se află şi mai aproape de locuinţa profesorului Goodall.

David Goodall a spus că este recunoscător conducerii universităţii, deşi continuă să creadă că acel episod generat de evacuarea sa din motive de siguranţă a fost „inutil”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri