Un elicopter al armatei ruse a fost doborât în Siria

Data publicării:
1030687173

 

Elicopterul avea la bord trei membri ai echipajului și doi ofițeri. Presa rusă susține că ar fi fost doborât de către rebelii sirieni în provincia Idlib, în nord-vestul Siriei.

Potrivit Russia Today, elicopterul se întorcea la baza militară din Khmeimim, de la Alep, după ce ar fi livrat ajutoare umanitare.

Soarta celor cinci pasageri este neclară.

Acesta este al treilea elicopter pierdut de ruși în Siria, de la începutul anului. Cel mai recent incident a fost în iulie. Un elicopter de atac Mi-25 a fost doborât în apropiere de Palmyra, cei doi piloți fiind uciși. 

În aprilie, un elicopter Mi-28N de atac s-a prăbușit în timpul unui zbor în apropiere de orașul Homs. Ministerul Apărării de la Moscova a precizat însă că acesta nu a fost doborât, în timp ce presa rusă a relatat că ar fi fost vorba despre probleme tehnice. Cei doi piloți și-au pierdut viața.

Rusia este unul dintre principalii susținători ai regimului lui Bashar al-Assad, care atacă rebelii sirieni. De altfel, luna trecută, forțele guvernamentale au încercuit în totalitate zonele controlate de opoziţie în Alep.

Rusia și Siria au anunțat deschiderea unui așa-zis coridor umanitar pentru civili și rebelii care vor să se predea. Potrivit BBC, puțini sunt aceia care au ales să și meargă pe acest coridor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri