Un fost membru al trupei Black Sabbath a murit

Data actualizării: Data publicării:
formatie black

Geoff Nicholls, clăpar al trupei Black Sabbath între anii 1979 şi 2004, a murit la vârsta de 68 de ani, a anunţat chitaristul Tony Iommi, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, potrivit News.ro.

geoff nicholls

Potrivit lui Iommi, instrumentistul englez suferea de cancer pulmonar. „Sunt atât de trist la aflarea veştii morţii unuia dintre cei mai dragi şi apropiaţi prieteni, Geoff Nicholls”, a scris el.

„Suferea de ceva timp de cancer pulmonar, iar astăzi de dimineaţă a pierdut lupta. Am fost mereu foarte apropiaţi şi a fost un adevărat prieten care m-a susţinut aproape 40 de ani. Îi voi simţi lipsa şi va trăi în inima mea până ce ne vom revedea. Odihneşte-te în pace, dragă prietene!”, a continuat Tony Iommi. 

Şi basistul Geezer Butler a publicat un anunţ pe pagina sa de Facebook: „Sunt foarte trist să aflu de moartea prietenului şi clăparului Sabbath Geoff Nicholls”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Născut pe 28 februarie 1948, în Birmingham, Geoff Nicholls a fost chitarist şi clăpar al trupei Quartz, al cărui album de debut, din 1977, a fost produs de Tony Iommi. După ce Ozzy Osbourne a fost dat afară din formaţie, iar Geezer Butler a plecat, Nicholls a fost chemat şi angajat ca basist. Geezer Butler s-a întors, iar Nicholls a devenit clăpar şi, cu Ronnie James Dio la voce, Black Sabbath a lansat „Heaven and Hell”, în 1980.

În ciuda numeroaselor schimbări de componenţă ale trupei Black Sabbath, Geoff Nicholls a rămas. A devenit membru cu drepturi depline al grupului, iar în 1986, a participat la înregistrarea albumului „Seventh Star”. În anii 1990, a fost de două ori retrogradat, mai întâi în 1992, la reunirea „Dehumanizer”, apoi în 1997, la întoarcerea lui Ozzy Osbourne. Anul 2004 a însemnat venirea lui Adam Wakeman, clăparul lui Ozzy Osbourne din perioada solo, iar asta a dus la plecarea lui Geoff Nicholls din Black Sabbath.

După plecarea din formaţie, el a lucrat cu Tony Martin, la trupa acestuia, Headless Cross, numită astfel după albumul Black Sabbath din 1989.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri