Un lider religios din Arabia Saudită a emis o fatwa împotriva oamenilor de zăpadă

Data publicării:
80207230 snowman

 

Mohammad Saleh Al Minjed a emis această fatwa care afirmă că reproducerea în zăpadă a formelor umane şi animale, chiar dacă este executată în scopuri recreative, nu este acceptată în religia islamică.

Aceeaşi fatwa susţine că, în loc de oameni şi animale, doar obiectele neînsufleţite, precum clădiri şi vehicule, pot fi reproduse sub forma unor figurine de zăpadă, potrivit Gulf News.

Fatwa, a cărei dată de emitere nu a fost precizată, a fost distribuită pe larg pe platformele de socializare şi a generat dezbateri aprinse în ţările din regiunea Golfului Persic referitoare la chestiunile care pot fi permise sau interzise în timp ce oamenii se joacă în zăpadă.

„Nu are nicio valoare în tradiţiile noastre, iar aceia care sunt fascinaţi de Occident ar trebui să imite invenţiile şi ştiinţa lor, nu cultura lor”, a declarat un blogger citat de Al Marsad News.

Alţi locuitori din Golful Persic spun însă că, deoarece zăpada cade atât de rar în această regiune, nu ar trebui să existe nicio problemă dacă oamenii se distrează atunci când fenomenul se produce.

„Avem zăpadă doar câteva zile, poate chiar pentru doar câteva ore, dar există întotdeauna cineva care vrea să ne fure bucuria şi distracţia”, a declarat un internaut din acea zonă.

„Se pare că singurul lucru care ne rămâne este să stăm pe scaun şi să bem cafea”, a declarat un alt blogger, cunoscut sub numele de Mishaal.

Căderi de zăpadă abundente au fost înregistrate în regiunea Tabuk, aflată la o distanţă de aproximativ 1.500 de kilometri de Riad, capitala Arabiei Saudite.

Acest stat din Golful Persic ocupă locul al doilea în topul celor mai fierbinţi ţări din lume, iar temperaturile medii ating în anumiţi ani 45 de grade Celsius. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri