Un membru Metallica l-a criticat pe Donald Trump

Data actualizării: Data publicării:
Metallica perform onstage at CBS RADIO's third annual 'The Night Before' at AT&T Park Presented by Salesforce
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Lars Ulrich, toboşarul trupei Metallica, l-a criticat pe preşedintele american Donald Trump - şi planul acestuia de a construi un zid la graniţa cu Mexicul - într-un interviu acordat unei televiziuni mexicane, informează New Musical Express.

Metallica perform onstage at CBS RADIO's third annual 'The Night Before' at AT&T Park Presented by Salesforce
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Într-un interviu acordat postului public de televiziune din Mexic, celebrul toboşar danez a spus: „Nu cred că lumea are nevoie de alte ziduri. Cred că ar trebui să îi unim pe oameni”, potrivit News.ro.

„Metallica este o trupă care călătoreşte peste tot în lume şi, prin intermediul muzicii, am putut să îi unim pe oameni. Indiferent dacă ne aflăm în Mexic, în Asia, în Europa sau în oricare altă parte a lumii, noi îi încurajăm pe oameni, care sunt atât de diferiţi şi provin din medii atât de diferite, să vină la show-urile noastre, să stea împreună şi să împărtăşească astfel pasiunea lor pentru muzică, viaţă, cultură şi să trăiască toate celelalte experienţe frumoase din timpul unor concerte”, a adăugat Lars Ulrich.

„Fiind cetăţean danez, atunci când sunt invitat să îmi exprim părerea, spun mereu că nu cred că alte ziduri sunt necesare. Cred că, tot mai mult, pe măsură ce Metallica a călătorit pe această planetă minunată, am putut să doborâm bariere prin muzica noastră”, a mai spus toboşarul formaţiei americane.

În ianuarie, Kirk Hammett, chitarist al trupei Metallica, l-a criticat la rândul lui pe Donald Trump, pe Twitter: „Fiţi atenţi, oameni buni! Ridicaţi-vă şi apăraţi adevărul, compasiunea şi apropierea dintre oameni. Nu vă mulţumiţi cu nimic mai puţin de atât. Respingeţi minciunile, promovarea fricii şi furia rău nechibzuită. Sistemul ne vrea divizaţi, pentru că îi este mai uşor să ne controleze emoţional”.

Trupa Metallica a susţinut pe 5 martie un concert în Ciudad de Mexico, iar membrii formaţiei americane au fost însoţiţi pe scenă de celebrul Iggy Pop, alături de care au interpretat un cover live al cântecului „T.V. Eye”, lansat în 1969 de grupul The Stooges.

Formaţia Metallica a fost înfiinţată, pe 28 octombrie 1981, la Los Angeles, de toboşarul Lars Ulrich şi chitaristul şi vocalistul James Hetfield, în urma unui anunţ apărut în ziarul Recycler. Din prima formulă a trupei au făcut parte şi Ron McGovney (bas) şi Dave Mustaine (chitară). Numele Metallica a fost sugerat de un apropiat al celor patru, Ron Quintana. În 1983, Cliff Burton s-a alăturat grupului, înlocuindu-l pe Ron McGovney, iar locul lui Dave Mustaine a fost luat de Kirk Hammet. În acelaşi an, formaţia a înregistrat primul album, ”Kill ‘Em All”, la New York. În 1986, Cliff Burton a murit într-un accident în care a fost implicată întreaga formaţie, iar Jason Newsted s-a alăturat trupei până în 2001. Metallica a lansat zece albume de studio, care s-au vândut în peste 100 de milioane de copii în întreaga lume. Printre cele mai apreciate de critică şi public se numără ”Kill ‘Em All” (1983), ”Ride the Lightning” (1984), ”Master of Puppets” (1986), ”...And Justice for All” (1988) şi ”Metallica” (1991). Cel mai recent material de studio al formaţiei este ”Death Magnetic”, apărut în 2008. În prezent, Metallica este formată din James Hetfield (voce, chitară), Kirk Hammett (chitară), Robert Trujillo (bas) şi Lars Ulrich (tobe). Trupa a câştigat nouă premii Grammy şi a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri