Un neurochirurg a mers 10 kilometri prin ger și viscol ca să opereze de urgență un pacient

Data publicării:
Zenko Hrynkiw

Imediat ce i-a fost cerut ajutorul, doctorul neurochirurg Zenko Hrynkiw s-a urcat în maşină şi a pornit la drum, deşi asupra oraşului Birmingham se abătuse o furtună de zăpadă. După câţiva kilometri, s-a trezit blocat în trafic. Fără a sta pe gânduri, medicul, îmbrăcat doar în halat, a coborât din maşină şi a plecat pe jos către spitalul unde îl aştepta un pacient aflat în stare gravă.

„Avea şanse de 90% să moară. Asistentele şi doctorii de la urgenţă m-au sunat în timp ce mergeam să-mi spună că starea lui s-a deteriorat, că şi-a pierdut cunoştinţa, era pe moarte. Dacă nu era operat, murea şi aşa ceva nu se întâmplă în tura mea”, a spus Zenko Hrynkiw, doctor neurochirurg.

Poliţia a încercat să dea de urma doctorului în furtună, însă nu a reuşit. Când mai avea aproximativ un kilometru până la spital, Zenko Hrynkiw a reuşit să urce într-o maşină care scăpase din ambuteiaj. Neurochirurgul a ajuns la timp la centrul medical unde l-a operat pe bărbatul rănit în accidentul rutier şi i-a salvat viaţa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri