Un nou caz de Ebola în Statele Unite, la New York. Bărbatul a călătorit cu metroul și a mers la bowling

Data publicării:
deoctor ebola

Doctorul Craig Spencer a lucrat luna trecută în Guineea, pentru organizaţia umanitară Medici fără Frontiere. La câteva zile după ce a ajuns acasă, bărbatul a început să aibă febră. Deoarece simptomele au apărut în timpul perioadei de incubaţie de 21 de zile, acesta a anunţat imediat autorităţile, care au decis să-l interneze într-unul dintre spitalele din New York pregătite să facă faţă unor cazuri de Ebola.

Bineînţeles, faptul că pacientul este doctor reprezintă o situaţie specială, deoarece a avut prezenţa de spirit să intre în contact cu autorităţile imediat cum a simţit că este o problemă”, a spus Bill de Blasio, primarul oraşului New York.

Suntem pregătiţi şi această situaţie va fi tratată cu cel mai înalt grad de profesionalism”, a adăugat Sam Miller, reprezentant al departamentului sănătăţii din New York.

Presa locală spune că medicul a călătorit cu metroul, a fost la pistă de bowling şi a mers cu un taxi în ziua de dinainte de a avea primele simptome. Acum, autorităţile încearcă să afle cu câţi oameni a intrat în contact bărbatul, după ce s-a întors din Africa.

Sunt gata să mă mut de aici. Mi-e frică să pun mâna pe ceva. Mi-e frică”, spune Ursula Rosario, vecin al medicului infectat cu Ebola.

Nu sunt atât de îngrijorată. M-am spălat pe mâini. Nu intru des în contact cu sânge, transpiraţie sau fecale, modul prin care se transmite Ebola. Nu sunt chiar atât de îngrijorată”, susține Alexandria McBride, vecin al medicului infectat cu Ebola.

Comuntitatea internaţională avertizează că epidemia poate scăpa de sub control dacă nu vor fi luate măsuri urgente. Până acum, peste 4800 de oameni au murit din cauza virsului.

Citiți și:
Summit european la Bruxelles. Pe agendă: Comisia Europeană, energia, Ebola, clima
Rasism alimentat de Ebola, în Italia: o femeie din Guinea a fost agresată în autobuz, iar unei fetițe i s-a interzis să mai vină la școală
Viaţa trăită cu frica de Ebola. Din cauza epidemiei, oamenii din Liberia şi-au schimbat total obiceiurile
Halloween 2014: Costume de protecţie şi jucării Ebola, profit cu scandal
Povestea apariției Ebola, spusă de unul dintre medicii care a descoperit virusul în 1976

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri