Un oficial ONU anunță o anchetă privind situația din Fâșia Gaza. Conflictul, soldat cu aproape 700 de victime

Data publicării:
gaza-3

Pe străzile din oraşul Gaza s-a instalat panica, după un nou atac al armatei israeliene. Sute de civili au alergat spre un loc sigur, printre ruinele clădirilor, printre obuzele lansate de militarii israelieni care explodau la tot pasul. Armata israeliană a anunţat că a bombardat împrejurimile unui spital din Fâşia Gaza, pentru că de acolo militanţii Hamas lansau atacuri cu rachete şi mortiere împotriva Israelului. Violenţele au avut loc pe fondul eforturilor de pace depuse de secretarul de stat al Statelor Unite, John Kerry, şi de secretarul general al ONU, Ban Ki Moon, aflaţi în Israel.

În mod cert am făcut progrese, dar mai este multă muncă. Dar sunt foarte recunoscător secretarului general pentru eforturile depuse”, a spus John Kerry.

Acum ne unim forţele pentru a face posibil acest armistiţiu cât mai repede”, a arătat Ban Ki-moon.

Obuzele de mortier lansate de militanţii Hamas au lovit mai multe localităţi din sudul Israelului şi au provocat mai multe incendii. Tirurile de rachete au continuat în cursul după-amiezii, unele proiectile lovind chiar localităţi din centrul Israelului.

Noaptea trecută a fost marcată de violenţe şi în Cisiordania. Zeci de tineri palestinieni s-au luptat în stradă cu forțele de ordine israeliene în semn de protest faţă de operaţiunea militară a statului evreu. Palestinienii au aruncat cu pietre şi coctailuri molotov, iar soldaţii israelieni au ripostat cu gaze lacrimogene.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri