Un pilot ATEU, dat afară pentru că nu a depus un jurământ religios: „Singura armă care obligă pe toată lumea să recurgă la un limbaj religios”

Data publicării:
testare piloti de vanatoare

US Air Force l-a informat pe un pilot american că va fi nevoit să părăsească forţele aeriene dacă nu depune jurământul folosind fraza "aşa să-mi ajute Dumnezeu", au afirmat marţi oficiali americani. Cererea de reangajare a pilotului, un ateu, a fost refuzată luna trecută, din cauza refuzului acestuia de a depune jurământul în faţa lui Dumnezeu. Acum, el este dispus să declanşeze o acţiune în justiţie împotriva armatei, a declarat avocata sa, scrie Mediafax.

Armata nu şi-a exprimat nici cea mai mică voinţă de a se ajunge la un acord

"Nu am primit răspunsul Forţelor Aeriene la scrisoarea pe care am trimis-o. Armata nu şi-a exprimat nici cea mai mică voinţă de a se ajunge la un acord", a precizat Monica Miller, o avocată de la The American Humanist Association care a preluat cazul. Având în vedere că data-limită de reangajare în armată a fost stabilită pentru noiembrie, acest sergent de la Baza aeriană Creech, în Nevada (vest), al cărui nume nu a fost divulgat, va fi nevoit să dea în judecată Guvernul, într-un tribunal federal, a declarat ea pentru AFP.

Frază alternativă pentru cuvintele "aşa să-mi ajute Dumnezeu"

În trecut, piloţii puteau să opteze pentru o frază alternativă şi să evite cuvintele "aşa să-mi ajute Dumnezeu" la momentul depunerii jurământului. Însă US Air Force a schimbat această practică în octombrie 2013. Alte arme din armata americană nu impun această referinţă la divinitate în cadrul prestării jurământului. "Este singura armă care, din câte ştiu eu, obligă pe toată lumea, în toate cazurile, să recurgă la un limbaj religios", subliniază avocata.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri