Un submarin cu 23 de cadavre la bord a fost găsit în Marea Nordului

Data actualizării: Data publicării:
German Navy Launches New U36 Submarine
Foto: Gulliver/Getty Images

Un submarin german din Primul Război Mondial a fost găsit în largul Oostende în Marea Nordului, a anunţat marţi guvernatorul Flandrei de Vest, Carl Decaluwé, citat de La Libre Belgique și News.ro.

German Navy Launches New U36 Submarine
Foto: Gulliver/Getty Images

În epavă se aflau cadavrele celor 23 de membri ai echipajului.

Submarinul, de 27 de metri lungime şi  şase metri lăţime, se afla în stare excelentă.

Potrivit primelor informaţii, o mină submarină ar putea fi la originea dispariţiei submarinului.

Potrivit oamenilor de știință citați de Agerpres, la bordul submarinului se aflau "22 de membri ai echipajului standard și un comandant", a declarat la rândul lui Carl Decaluwe, citat de cotidianul flamand De Standaard. "Toate ferestrele sunt închise. Acest lucru arată că epava nu a fost deschisă”, a adăugat el.

Este pentru a 11-a oară când un submarin german ce datează din timpul Primului Război Mondial (1914-1918) a fost descoperit în apele teritoriale belgiene, șase tipuri diferite de submarine germane din acea epocă au fost găsite în apele Belgiei.

În timpul acelui conflict mondial, marina germană a utilizat portul Zeebrugge ca bază de staționare pentru submarinele sale ("U-boot").

Pentru a bloca flota germană în port și pentru a o neutraliza, liderii militari britanici au decis în aprilie 1918 să saboteze unele dintre navele lor de război la intrarea în canalul maritim din fața orașului Ostende, fapt rămas în istorie ca un episod celebru al luptelor date pe teritoriul Belgiei în timpul Primului Război Mondial.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri