Un supravieţuitor al atacurilor de la World Trade Center, rănit la Bataclan

Data publicării:
22.11 bataclan

Daniel Psenny, jurnalist la Le Monde, locuieşte chiar lângă sala de spectacole Bataclan. El este cel care a filmat primele imagini ale atacului terorist. Tot el a salvat un rănit, care zăcea aproape fără suflare pe asfalt.

Daniel Psenny, jurnalist Le Monde Când s-a mai calmat (situaţia - n.r.), am coborât în hol să deschid uşa oamenilor care fugeau, să se poată refugia în hol sau în curte. Era o persoană, pe care nu am revăzut-o, l-am tras de braţe pe Matthew, aşa îl cheamă pe american, l-am tras de braţe până în hol.

Americanul era într-o stare destul de gravă, dar conştient, îşi aminteşte jurnalistul francez: Era întins, voma şi era foarte palid, dar vorbea şi era conştient.

Jurnalistul francez a chemat ambulanţa, dar între timp strada fusese împânzită de trupe speciale şi nimeni nu mai putea ajunge până la ei. Salvarea a venit abia după trei ore, timp în care i-a ajutat o prietenă, medic de profesie. Daniel şi Matthew s-au revăzut la spital.

Daniel Psenny, jurnalist Le Monde Vezi asta adesea la cinema, dar nu e plăcut să o şi trăieşti. Mă bucur pentru el. Mă bucur pentru mine. Pentru toată lumea. A supravieţuit pentru că a fost puternic, sunt multe lucruri care contează.

Jurnalistul a reuşit să filmeze şi imagini cu oameni care încercau să fugă din sala de concerte. Iniţial crezuse că este o simplă răfuială : Când am auzit împuşcăturile, mi-am dat seama că trage cineva. Am luat telefonul şi am început să filmez. Este un document ce am surprins acolo.

Americanul salvat de jurnalistul Le Monde se mutase la Paris în iulie 2015. În urmă cu 14 ani, era la baza unuia din turnurile gemene din New York chiar când a fost lovit de un avion deturnat de terorişti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri