Unde vor fi liderii lumii de Revelion. Barack Obama a ales plajele din Hawaii, Angela Merkel pârtiile de schi din Elveţia

Data publicării:
web-dukas 36309510 spl.jpg

Barack Obama împreună cu soţia sa, Michelle, şi cele două fete vor întâmpina noul an în Hawaii. Este al şaselea an în care familia prezidenţială a ales să petreacă sărbătorile de iarnă în frumoasa insulă. Obama şi-a cazat familia încă dinainte de Craciun într-o vilă pe malul Oceanului, într-o zonă unde chiria costă 25.000 de dolari săptămânal. Liderul de la Casa Albă nu s-a sfiit să recunoască că doreşte să guste plăceri simple: să stea la soare şi să doarmă. El a mărturisit şi ce îşi doreşte în 2014.

„Dorinţa mea pentru noul an este să fiu mai drăguţ cu jurnaliştii acreditaţi la Casa Albă. Serios. Absolut!”, a spus preşedintele Statelor Unite.

Cancelarul german Angela Merkel îşi continuă vacanţa în Alpii elveţieni, în staţiunea St. Moritz. Ea va întâmpina noul An aproape de pârtia de schi, alături de soţul ei Joachim Sauer. Cancelarul a fost surpins de fotografi când îşi căra singură schiurile. Iar presa germană notează că Angela Merkel poartă acelaşi hanorac gri pe care l-a purtat şi în ultimele două ierni.

Foto: schweizer-illustrierte.ch

Conservatoare, Regina Elisabeta nu pleacă din Anglia. Îşi petrece sărbătorile la castelul Sandringham din Norfolk. Dacă de Crăciun William şi Catherine au petrecut alături de familia regală la Sandrigham, planurile de Revelion s-au schimbat. Ei vor fi la trecerea dintre ani împreună cu prinţul George, la reşedinţa familiei Middleton, la Bucklebury.

Cameron şi Putin sunt discreţi

Planurile premierului David Cameron nu au fost făcute publice. Discreţia s-ar putea explica prin faptul că mulţi britanici nu au nişte sărbători fericite, din cauza inundaţiilor care au avut loc înainte de Crăciun.

Nici despre locul în care se va afla Vladimir Putin în ultima noapte a anului nu se ştie nimic. De obicei, informaţiile apar abia după ce revine din vacanţă. Ani la rând, liderul de la Kremlin a petrecut sărbătorile de iarnă împreună cu Dmitri Medvedev, la schi în staţiunea Soci.

Preşedintele francez tocmai şi-a încheiat vizita la Riad, în Arabia Saudită. Revelionul nu va fi la fel de vesel. Francois Hollande are cea mai scăzută cotă de popularitate pe care a avut-o un lider din Hexagon în ultimii 55 de ani. Liderul francez a anunţat că nu pleacă în vacanţă pentru a avea timp să rezolve problemele ţării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri