Ungaria dă de înțeles că ar putea face uz de dreptul de veto la votul privind aderarea României la spaţiul Schengen

Data publicării:
szijjarto

Ministrul de externe Peter Szijjarto a acordat un interviu unei reviste de la Budapesta în care a vorbit despre gardul ridicat la granița cu Serbia, despre posibilitatea ca valul de imigranți să se mute la granița cu România și despre dreptul de veto al Ungariei în cazul aderării României la Schengen.

Despre gardul ridicat la granița cu Serbia Szijjarto spune că speră ca „afluența de imigranți ilegali să fie substanțial mai mică”. Întrebat despre granița cu România acesta a răspuns că acest lucru depinde doar de România, dacă autoritățile de la București vor fi capabile să facă față unui eventual aflux de imigranți care vor dori să ocolească gardul ridicat de Ungaria la granița cu Serbia.

Ministrul maghiar a vorbit și despre o discuție avută cu omologul român Bogdan Aurescu, care i-a transmis că România este pregătită și că nu a renunțat încă la ideea de a adera la spațiul Schengen. În opinia lui Peter Szijjarto, asta înseamnă că România va fi pusă în fața unui test foarte serios – dacă este capabilă să își apere granițele, în cazul în care nu reușește însemnând că nu este pregătită să adere la spațiul Schengen.

Ministrul de externe al Ungariei a menționat în context că țara sa are în continuare drept de veto în cazul unei posibile aderări a României la Schengen.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri