Ungaria-Rusia, posibilă cooperare militară

Data publicării:
serghei lavrov GettyImages-461902534

Moscova a anunțat că Ungaria şi Rusia sunt în faza de negocieri pentru modernizarea echipamentului militar de fabricaţie sovietică din ţara vecină. Negocieri care, potrivit ministrului rus de Externe, ar fi într-o fază avansată.

Rusia, în continuare preocupată de sancţiuni

La întâlnirea de la Budapesta, ministrul rus de Externe a discutat şi cu omologul maghiar şi despre problema sancţiunilor aplicate Moscovei.

„Rusia nu analizează dacă trebuie să ne aşteptăm la ceva sau nu, noi ne bazăm pe capacităţile noastre. Vedem poziţia UE, a SUA şi a altor ţări, acestea sunt de natură politică. Unii politicieni spun că problema ucraineană este singurul motiv pentru care au fost introduse sancţiunile. Dispunem de toate condiţiile pentru a face faţă greutăţilor obiective cauzate de sancţiuni”, a spus Serghei Lavrov.

Iritată de regimul de sancţiuni este şi Ungaria, un bun aliat al Moscovei, mai ales după venirea la puterea a şui Viktor Orban. De altfel, şeful diplomaţiei ungare s-a arătat din nou deranjat de criticile europene privind tot mai marea apropiere dintre Ungaria şi Rusia şi a respins un nou regim de sancţiuni la adresa Rusiei.

„Nimeni nu trebuie să fie îngrijorat, mai ales nu aliaţii noştri, pentru că nici noi nu vom fi îngrijoraţi când preşedintele Putin va vizita Grecia, şi nu am fost îngrijoraţi nici acum câteva săptămâni, când ministrul de externe al Franţei a înmânat la Moscova invitaţia oficială a preşedintelui francez preşedintelui rus pentru o vizită oficială la Paris. Cu siguranţă nu vom accepta o procedură automată de aplicare a sancţiunilor. Am dori să asistăm la cel mai înalt nivel de dezbatere şi o decizie la cel mai înalt nivel în această privinţă”, a spus Peter Szijjarto, ministrul ungar de Externe.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri