Universitatea de Vest din Timișoara, cursuri gratuite pentru refugiați

Data publicării:
refugiati getty

Foto: Gulliver / Getty Images

„În contextul în care în momentul de față se discută foarte mult despre imigranți ca și număr, Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) consideră că este timpul să se vorbească mai mult despre cum vom reuși să-i integrăm în societatea românească și europeană. Astfel, instituția și-a arătat disponibilitatea de a înființa cursuri de limbă română și cultură europeană pentru imigranții distribuiți României de la nivel comunitar”, se arată într-un comunicat al universității.

Universitatea organizează deja un an pregătitor pentru studenții străini care vin în România și trebuie să învețe limba română. Anual, aproximativ 150 de studenți fac astfel de cursuri, iar capacitatea UVT „poate fi dezvoltată pentru a acoperi mai multe persoane și se poate ramifica astfel încât să atingă și alte segmente specifice”, se arată în comunicat.

„Indiferent câți imigranți va primi România, capacitatea țării de a-i integra va fi testată până la limitele sale. Am lansat această inițiativă întrucât avem experiență în materie și conștientizăm cât de important este ca acești oameni să ne învețe limba, dar și cultura. Nu putem închide ochii în speranța că problema ne va ocoli. Situația actuală este o provocare și trebuie să ne-o asumăm cu soluții concrete, astfel să ieșim în câștig, nu în pierdere”, a spus rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri