Uraganul Matthew | 100 de morţi, 11 milioane de evacuaţi

Data publicării:
uragan matthew haiti

În această noapte, uraganul Matthew ajunge pe coasta de est a Statelor Unite. 11 milioane de oameni au fost evacuali din calea uraganului care vine cu aduce rafale de vânt de peste 200 de kilometri la oră. Matthew a făcut deja dezastru în Bahamas, Cuba, Republica Dominicană şi Haiti. Peste 100 de oameni şi-au pierdut viaţa.

„Trebuie să plecaţi! Evacuaţi, evacuaţi, evacuaţi!”

Este ordinul dat de guvernatorul Floridei celor care locuiesc în zonele care vor fi lovite direct de uragan. Acelaşi ordin l-au primit şi cei trăiesc în Carolina de Sud şi Georgia. În total 11 milioane de oameni care şi-au strâns în grabă lucrurile şi au plecat spre zone mai sigure.

„Sunt foarte speriată. Nu vreau să trec prin asta, dar nu am încotro”, spune una dintre cei care îşi părăsesc casele.

Alţii, care nu au primit ordin de evacuare, s-au grăbit spre magazine pentru a-şi face provizii şi pentru a-şi cumpăra materiale necesare consolidării locuinţelor.

Uraganul Matthew a făcut deja prăpăd în Bahamas, Cuba, Republica Dominicană şi Haiti. Acesta din urmă este cel mai afectat stat.

Jumătate de ţară este în continuare izolată după ce podul care asigura legătura a fost luat de ape. Unii îşi riscă vieţile şi încearcă să traverseze printre puhoaie, prin albia unui râu, pentru a-şi putea procura alimente.

Situaţia este cu atât mai tragică cu cât Haiti nu şi-a revenit încă după cutremurul din 2010, soldat cu peste 200.000 de morţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri