V. Ponta despre criza refugiaților: Dacă vrem să avem succes trebuie să colaborăm cu societatea civilă

Data publicării:
Victor Ponta declaratii gov.ro septembrie 2015

 

FOTO guv.ro

"Nu cred că pot doar autoritățile să facă ceva în ceea ce privește integrarea unor persoane pe un termen scurt, mediu sau lung în societatea românească. (...) Nu pot doar autoritățile, cu mijloacele pe care le avem. Luăm niște oameni, îi punem în niște clădiri și cu asta-basta. E vorba totuși de copii, în primul rând, care au niște drepturi internaționale unanim recunoscute și mă refer aici la școală, grădiniță, la îngrijire medicală, e vorba despre dorința de a găsi un loc de muncă pentru că, altfel, pe bună dreptate, societatea zice: ce facem, plătim de la noi pentru alții? (...)

E vorba despre pregătirea comunităților locale oriunde vor fi asemenea situații ca să nu ne comportăm ca în urmă cu o mie de ani, să ne speriem că vine cineva și trebuie să fugim noi. (...) Dacă vrem să avem succes trebuie să colaborăm. (...) Noi știm să păzim granița, să facem niște facilități de cazare, dar mai mult de atât nu putem face decât împreună cu societatea civilă", a afirmat Ponta, la întâlnirea cu reprezentanți ai societății civile, la Palatul Victoria, pe tema crizei refugiaților.

Premierul a insistat asupra soluțiilor care trebuie identificate în cazul copiilor, subliniind că rolul organizațiilor neguvernamentale în acest caz este foarte important.
"Pentru că sunt și reprezentanții UNICEF, Salvați Copiii, primul lucru cred că ar trebui să avem niște soluții de azi, de mâine, în special pentru copii. Dacă va fi cazul, să știm ce facem, că oamenii maturi se mai descurcă.

Aici rolul organizațiilor neguvernamentale, al comunității din România e foarte important și puteți fi mult mai eficienți decât poate să fie statul român", a adăugat Ponta.

Întâlnirea are loc la solicitarea membrilor societății civile, care săptămâna trecută au transmis un apel autorităților să își reconsidere atitudinea în privința crizei refugiaților.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri