Vacanțele în Grecia se ieftinesc

Data publicării:
grecia turistica

Turismul este pentru greci una dintre principalele surse de bani. Străinii au cheltuit anul trecut în vacanţele de acolo peste 17 miliarde de euro. Grecii au nevoie de bani cash acum, iar turismul este principalul robinet de bani lichizi. Astfel, pentru a creşte numărul de vizitatori, hotelierii eleni au redus tarifele.

„Este vorba de o reducere de până la 15% pe pachetele pe Grecia. Cum ar fi pe Zakynthos, un pachet de șapte nopţi la un hotel de trei stele cu demipensiune ajunge în acest moment la 395 de euro de persoană, cu toate taxele incluse”, spune Ioana Taman, agent de turism.

Preţurile sunt şi mai mici pentru cei care preferă doar micul dejun la hotel.

Mircea Vladu, proprietarul unei agenţii de turism, dă câteva exemple: O săptămână în Corfu, avion plus cazare, transfer aeroport, plus cazare la trei stele, cu mic dejun, (ajunge) la 189 de euro de persoană. În Rhodos, un hotel de patru stele demipensiune e 299 de euro, cu avion charter.

Pentru transport cu autocarul, în Halkidiki, tarifele pornesc de la 280 de euro pentru șapte nopți de cazare la all inclusive, la un hotel de trei stele, iar pentru insula Thassos, tarifele încep de la 250 de Euro pentru o săptămână la un hotel de trei stele, cu demipensiune.

Ieftinirea vacanţelor s-a simţit imediat pentru agenţiile de turism.

„Nouă ne-au crescut vânzările. Oamenii au înţeles că politicul merge pe drumul lui, turismul merge pe drumul lui. Turismul nu este afectat în nici un fel”, spune Marius Berca, director în cadrul unei agenții de turism.

Şi asta pentru că oricum turiştii români care merg în Grecia se duc de obicei cu banii cash la ei şi nu apelează la card. Cumpără pachete complete din ţară, iau bani în portofel doar pentru suveniruri şi gustări la taverne.

Cine vrea să fie turist constant în Grecia poate profita acum de ocazie pentru a-şi cumpăra acolo o proprietate. Tarifele pentru piaţa imobiliară s-au redus cu 30% din 2011 până acum. Pe insulele considerate de lux, Mykonos şI Santorini, preţurile ajung la 500 de mii de euro pentru o vilă cu trei camere, cu piscină şi vedere spre mare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri