Vaccin pentru a stopa răspândirea Ebola. Canada va livra OMS 800 de doze

Data publicării:
teste vaccin ebola-3

Odată cu introducerea controalelor medicale pe aeroportul Charles de Gaulle, Franţa se alătură Marii Britanii, Statelor Unite şi Canadei. Aceste ţări au adoptat deja măsuri similare, pentru a opri intrarea pe teritoriul lor a persoanelor bolnave de Ebola.

Nu se întâmplă, însă, aşa peste tot. În unele ţări, psihoza este mult prea puternică, iar oamenii iau decizii neaşteptate. Un exemplu este cel al unui jurnalist american, de trei ori câştigător al Premiului Pulitzer, căruia i-a fost anulată prezenţa la o conferinţă din Statele Unite fiindcă luna trecută a călătorit în Africa de Vest.

Un alt exemplu este vasul american de croazieră întors din drum, după ce s-a aflat că la bord este o asistentă medicală care ar fi intrat în contact cu virusul. Nava luxoasă ar fi trebuit să acosteze în Caraibe, dar autorităţile au refuzat acest lucru.

În acest context, oficialii de la Washington fac apel la calm.

„Este o boală gravă, dar nu trebuie să cedăm isteriei sau temerilor, pentru că astfel ne va fi mai greu să îi informăm pe oameni cu exactitate. Trebuie să ne lăsăm conduşi de ştiinţă. Trebuie să vedem realitatea”, a spus președintele SUA Barack Obama.

Dincolo de toate acestea, epidemia de febră hemoragică aduce unora şi profit. Este cazul unei companii din Statele Unite, care a lansat pe piaţă jucării de pluş ce imită forma diverselor virusuri. Jucăriile Ebola sunt cele mai căutate, stocul s-a epuizat în doar câteva zile. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri