Val de demonstraţii împotriva lui Donald Trump

Data publicării:
protest trump

Val de proteste în întreaga lume faţă de noul preşedinte al Statelor Unite, Donald Trump. Sute de mii de oameni au ieşit pe străzile marilor oraşe pentru a-l contesta pe Donald Trump, pentru declaraţiile şi acţiunile sale considerare rasiste, misogine şi xenofobe. De la capitala federală Washington DC, până în Australia şi Europa, curentul anti-Trump s-a propagat pe tot globul prin intermediul unei acţiuni ce poartă numele de Marşul Femeilor. Nu este o mişcare exclusiv feministă, ci mai degrabă un mijloc de contestare a discriminării de orice fel.

Străzile capitalei federale americane au fost ocupate din primele ore ale dimineţii de sute de mii de femei şi bărbaţi care au dorit să-şi exprime opoziţia faţă de noul preşedinte al Statelor Unite, Donald Trump. La o zi după ceremonia de învestire, când măsurile de securitate din Washington au fost drastice, cei nemulţumiţi de politica liderului de la Casa Albă au venit din mai multe state pentru a contesta politica populistă a magnatului ajuns preşedinte.

Şi în Londra au fost aproape 80.000 de oameni care au manifestat împotriva lui Donald Trump, potrivit organizatorilor. În semn de solidaritate cu americanii, marşul a început din faţa ambasadei Statelor Unite şi a continuat până în Piaţa Trafalgar.

Nu, nu va avea nici măcar o scurtă lună de miere. Prima zi a preşedinţiei sale este marcată de un val internaţional de proteste, care este istoric. Avem marşuri în 70 de state, astfel încât nu va avea nicio lună de miere”, spune Emma McNally, organizatoare a marşului.

Şi Esplanada Trocadero din centrul Parisului a fost ocupată de mii de oameni care nu sunt de acord cu Donald Trump. Femeile din Franţa au criticat în mod special comentariile sexiste ale noului președinte.

„Micile lui comentarii sunt, pentru mine, nu doar lipsite de respect faţă de femei. Arată ceea ce ascunde cu adevărat. Arată ce se află în mintea lui”, spune o protestatară.

Donald Trump a fost denunţat şi de mii de oameni adunaţi în capitala financiară a Germaniei, Frankfurt.

Vrem să apărăm drepturile femeilor, drepturile omului, includerea, diversitatea. Am vrea să transmitem un semnal în întreaga lume”, spune Micaela Leon, organizatoarea demonstraţiei.

Peste 600 de marşuri ale femeilor au fost programate pe tot globul. Potrivit Reuters, seria de demonstraţii a fost declanşată de o bunică din Hawaii, care s-a plâns pe Facebook de politica lui Donald Trump.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri