Val de ninsori şi frig în lume. Gerul polar şi ninsorile au cuprins Rusia, Turcia, Franţa şi Israel

Data publicării:
ierusalim zapada crop

Moscova

De săptămâna trecută, temperaturile sunt în scădere în Rusia. Chiar dacă sunt obişnuiţi cu vremea deosebit de rece, oamenii fac cu greu faţă iernii. Televiziunile locale au difuzat imagini cu oameni care se deplasează cu greu pe trotuare. Iar în zeci de autoturisme şi camioane acoperite cu zăpada sunt blocate în mijlocul străzilor din Moscova.

Istanbul

O furtună de zăpadă a paralizat şi Turcia. În cel mai mare oraş, Istanbul, şcolile sunt închise pentru a doua zi consecutiv, iar traficul maritim în strâmtoarea Bosfor a fost limitat. Experţii spun că un val de frig dinspre Balcani va aduce temperaturi de până la -20 de grade Celsius. Zăpada a provocat haos şi în capitală. Şoseaua care leagă Ankara de Izmir a fost temporar închisă, din cauza căderilor puternice de zăpadă. Compania Turkish Airlines a anulat multe zboruri interne, inculsiv câteva între Istanbul, Ankara şi Izmir.

Lorraine

De câteva zile, ninge fără încetare în departamentele din estul Franţei. Circulaţia e aproape imposibilă pe numeroase rute din Ardennes, o parte din Champagne şi Lorraine. Meteo France a avertizat că ar putea fi afectate rețelele de distribuție a energiei electrice și cele de telefonie. De asemenea, există risc de accidente. Autorităţile fac apel la şoferi să fie prudenți dacă vor să plece la drum.

Ierusalim

Sunt aşteptate ninsori şi la Ierusalim, fenomen destul de rar în această zonă. Specialiştii au avertizat că stratul de zăpada va ajunge 20-30 de centimetri, iar locuitorii au fost avertizaţi să nu iasă din casă decât dacă este neapărat nevoie. La Ierusalim, şcolilele sunt închise astăzi. Asemenea ninsori abundente sunt destul de rare în Israel, pentru că aici este climă mediteraneană, iar în luna ianuarie, temperaturile ating de obicei 11 grade Celsius.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri