Valoarea totală a bitcoin a atins un record de peste 14 miliarde de dolari

Data actualizării: Data publicării:
bitcoin

Valoarea totală a monedelor virtuale bitcoin aflate în circulaţie a atins un nivel record de peste 14 miliarde de dolari, în urma unui avans al preţului de 5% înregistrat joi, la cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani, după dublarea cotaţiei pe parcursul acestui an, transmite Reuters, scrie News.ro.

bitcoin
Foto: Guliver/GettyImages

Preţul unei bitcoin a atins 875 de dolari pe platforma europeană Bitstamp, cel mai ridicat nivel consemnat după ianuarie 2014, iar moneda se îndreaptă spre cea mai bună performanţă zilnică din ultimele şase luni.

La începutul acestui an, bitcoin era tranzacţionată la circa 435 de dolari pe unitate, iar mulţi analişti leagă aprecierea monedei de deprecierea constantă a yuanului, care a scăzut cu aproape 7% în acest an.

Datele arată că majoritatea tranzacţiilor cu bitcoin au loc în China, aşa că orice creştere a cererii pe piaţa respectivă tinde să aibă un impact semnificativ asupra preţului.

Bitcoin este o monedă virtuală care permite transferul rapid al banilor, anonim şi fără controlul unei autorităţi centrale. Moneda este din acest motiv atractivă pentru cei care vor să evite controlul capitalului.

Bitcoin este totuşi la ceva distanţă de maximele atinse la sfârşitul lui 2013, când moneda a fost tranzacţionată până la 1.163 dolari pe unitate, pe platforma Bitstamp.

Dar, pentru că mai multe bitcoin sunt adăugate în sistem, îm prezent într-un ritm de 12,5 unităţi la fiecare 20 minute, capitalizarea acesteia a depăşit joi maximul din 2013, de 14,01 miliarde de dolari. Suma este echivalentă cu capitalizarea unei companii medii din indicele FTSE 100.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri