Vânzarea a 10 modele auto, blocată în Coreea de Sud

Data actualizării: Data publicării:
trafic auto masini autostrada GettyImages-458366518 1
Coreea de Sud a blocat comercializarea a 10 modele de automobile fabricate de Nissan Motor, BMW şi Porsche, divizie a grupului Volkswagen, în urma unei investigaţii în care autorităţile au constatat că producătorii au falsificat documente legate de testarea emisiilor, transmite Bloomberg, preluat de News.ro.
trafic auto masini autostrada GettyImages-458366518 1
Cei trei producători auto au fost amendaţi în total cu 7,17 miliarde de woni (5,9 milioane dolari), pentru 4.523 de vehicule, iar certificările acordate pentru modelele respective au fost retrase, a anunţat luni Ministerul coreean al Mediului.
Şase dintre modelele implicate se află în continuare la vânzare, în timp ce patru au fost retrase de pe piaţă, a precizat instituţia. Producătorii de automobile şi componente sunt tot mai mult verificaţi la nivel mondial, în urma scandalurilor legate de performanţele vehiculelor izbucnite la companii precum Volkswagen, Takata şi Mitsubishi Motors. În decembrie, Coreeea de Sud a impus diviziei locale a Volkswagen o amendă record pentru că a promovat informaţii false despre emisiile automobilelor comercializate în ţară. În luna august, autorităţile au blocat vânzarea a 80 de modele ale companiei, pentru că a falsificat documente legate de emisii şi zgomot. În primele 11 luni ale acestui an, automobilele importate au reprezentat circa 15% din piaţa auto din Coreea de Sud, iar dintre acestea cele mai populare au fost cele ale BMW şi Mercedes-Benz, potrivit datelor Asociaţiei Importatorilor şi Distribuitorilor Coreeni de Automobile. Un purtător de cuvânt al Nissan a spus că producătorul auto japonez va colabora strâns cu autorităţile de reglementare, iar un reprezentant al BMW a declarat că grupul va lucra pentru a-şi recupera certificările. Reprezentanţii Porsche Coreea nu au putut fi contactaţi. Autorităţile coreeane au extins în august investigaţia referitoare la falsificarea de către VW a documentelor privind emisiile la toate mărcile străine din ţară, respectiv la 23 de companii şi 110 modele diesel.
 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri