Venezuelenii, chemați să se pregătească de război

Data publicării:
venezuela armata

Mobilizare generală în Venezuela, unde au început exerciţii militare la scară naţională. Incusiv civilii au fost chemaţi să se alăture unităţilor de rezervişti să pregătească apărarea ţării. Este răspunsul regimului de la Caracas la recentele ameninţări ale preşedintelui american Donald Trump, care a vorbit despre o posibilă intervenție militară în Venezuela şi a dictat noi sancţiuni.

Guvernul venezuelean a anunţat că la exerciţiu participă 700.000 de membri ai milițiilor civile şi 200.000 de militari din forțele terestre, navale și aeriene. Au fost chemaţi la arme „împotriva ameninţărilor Statelor Unite” toţi cetăţenii cu vârste între 18 şi 60 de ani.

„În acest moment, noi - forţele armate şi poporul, poporul şi forţele armate - suntem uniţi împotriva ingerinţelor preşedintelui Statelor Unite, Trump ... Cizma yankeului zdrobeşte democraţiile popoarelor din America de Sud şi America Centrală”, a declarat generalul de brigadă Carlos Rodriguez.

La exerciţii au venit şi susținătorii fervenți ai Partidului Socialist al președintelui Nicolas Maduro.

„Simţim că ne apărăm patria şi noi - civilii de aici, poporul venezuelean, noi, femeile - nu ne temem şi ne pregătim ca ei să ştie că ne vom apăra ţara”, spune Yrma Gomez, participantă civilă la exerciții.

„Este o experienţă care ne întăreşte sentimentul că trebuie să ne apărăm patria, să ne pregătim pentru orice. Suntem un popor paşnic, dar suntem gata să ne pregătim de apărarea ţării în toate modurile posibile”, declară un alt participant civil, Julio Oropeza.

Washingtonul consideră că în Venezuela s-a instaurat o dictatură, iar președintele american Donald Trump a vorbit în urmă cu două săptămâni despre o posibilă intervenție militară. Această ameninţare face jocul regimului de la Caracas, care susţine că americanii imperialişti duc un război economic cu Venezuela şi vor să invadeze ţara pentru a pune mâna pe rezervele sale de petrol.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri