Verdict în procesul lui Djokar Ţarnaev. Jurații l-au găsit vinovat pentru toate capetele de acuzare

Data publicării:
tarnaev

Atentatul din Boston a avut loc pe 15 aprilie 2013, la finalul maratonului anual în acest oraș. Atacatorii erau doi fraţi de origine cecenă: Djokar şi Tamerlan Ţarnaev. Ei fabricaseră bombe artizanale, în oale sub presiune, pe care le-au amplasat în apropierea liniei de sosire. Explozia bombelor artificiale a provocat moartea a trei oameni, inclusiv a unui copil de 8 ani, şi rănirea altor 264.

Atacatorii au fost identificaţi la scurt timp după atentat, iar poliţiştii americani au pornit o adevărată vânătoare pentru a-i prinde. În cele câteva zile de urmărire asiduă, fraţii Ţarnaev au reuşit să mai ucidă un ofiţer de poliţie.

Până la urmă, Tamerlan Ţarnaev a fost ucis, iar fratele său, Djokar - capturat. Procesul împotriva acestuia din urmă a început în noiembrie anul trecut, tânărului fiindu-i aduse 30 de capete de acuzare. Pentru toate acuzaţiile care i-ar putea aduce pedeapsa capitală, Djokar Țarnaev a fost găsit vinovat.

Potrivit anchetatorilor FBI, fraţii Ţarnaev au comis atentatul motivaţi de credinţa lor islamistă radicală, deși nu aveau legături cu nicio organizaţie teroristă cunoscută. Ei au învăţat să fabrice bombe dintr-o revistă on-line a susţinătorilor Al-Qaida din Yemen. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri