PKK ar fi responsabil pentru atacurile din Turcia

Data actualizării: Data publicării:
GettyImages-628962006
Foto: Gulliver/Getty Images

Partidul Muncitorilor din Kurdistan ar fi responsabil pentru atentatele de aseară de la Istanbul. Informaţia vine de la vicepremierul ţării, care susţine că există informaţii credibile în acest sens. 29 de oameni, majoritatea poliţişti, au murit în atacuri, în timp ce aproape 170 de persoane au fost rănite. 

Seara atacurilor a început cu detonarea unei-maşini capcană lângă un autobuz al poliţiei, în apropierea stadionului Beşiktaş. O a doua explozie, declanşată de un atacator sinucigaş, s-a produs într-un parc din apropiere. Astăzi, în toată ţara este zi de doliu în memoria victimelor.

Aceasta era atmosfera din centrul Istanbulului, imediat după exploziile care s-au produs la ora locală 21:28. Zeci de poliţişti înarmaţi au împânzit zona. Au tras în aer ca să oprească pe oricine li se părea suspect.

Focurile i-au speriat pe cei care nu ştiau ce se întâmplă.

Câţiva tineri au surprins explozia şi ce a urmat imediat după.

Zona a fost închisă, iar pe străzile din jur au fost lăsate să intre doar ambulanţele.

E un atac crud şi plin de ură. Colegii noştri spun că au fost două explozii. Una s-a produs mai sus de stadionul Beşiktaş. Cealaltă a fost în Parcul Macka. Cea din parc se crede că a fost provocată de un atacator sinucigaş,” a declarat Suleyman Soylu, ministrul turc de Interne.

Explozia de lângă stadion i-a surprins în direct pe jurnaliştii care comentau meciul ce tocmai se încheiase.

Din fericire, spectatorii apucaseră să plece. Ţinta ar fi fost poliţiştii.

„Am auzit două explozii în 30 de secunde. Au fost puternice. Am văzut şi flăcări. M-am dus spre autobuzul Poliţiei, care ardea, şi am văzut poliţişti înăuntru,” a spus un martor.

Dublul atentat a vizat un cartier aglomerat de pe malul european al metropolei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri