Vicepreședintele SUA a vizitat zona demilitarizată din Coreea

Data publicării:
APTOPIX South Korea US Pence Korea
Foto: Agerpres/AP

Vicepreședintele Statelor Unite, Mike Pence, a vizitat luni zona demilitarizată dintre cele două Corei - de Sud și de Nord, transmite Agerpres.

APTOPIX South Korea US Pence Korea
Foto: Agerpres/AP

Mike Pence a sosit cu elicopterul la baza militară Bonifas a ONU, aflată la câteva sute de metri de zona demilitarizată. El urmează să se deplaseze apoi în satul Panmunjon, prin care trece frontiera inter-coreeană și unde s-a semnat armistițiul din Coreea în 1953. 

„E foarte emoționant pentru mine să fiu aici. Tatăl meu și-a efectuat serviciul în armata americană în timpul războiului din Coreea, iar pe drumul spre această tabără am văzut unele din locurile unde a luptat alături de forțele coreene ca să vă ajute să vă redobândiți libertatea”, le-a spus el gazdelor sale din Coreea de Sud, după care a adăugat: „Le mulțumim tuturor celor care servesc aici zi de zi pentru libertate, în această zonă demilitarizată”.

Vizita lui Pence, la numai câteva ore de lansarea ratată a unei rachete nord-coreene, este un gest de fermitate din partea SUA în fața regimului de la Phenian, apreciază AFP.

Vicepreședintele a fost informat despre cel mai recent test balistic al Coreei de Nord în timp ce se afla la bordul avionului cu care a călătorit din Alaska în Coreea de Sud, prima etapă unui turneu în Asia. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri