Victor Ponta reacționează în scandalul diplomatic România-Ungaria

Data publicării:
ponta Facebook

NU doresc să răspund la provocările venite din partea unor reprezentanți guvernamentali maghiari - dar citiți relatarea...

Posted by Victor Ponta on Tuesday, September 15, 2015

„NU doresc să răspund la provocările venite din partea unor reprezentanți guvernamentali maghiari - dar citiți relatarea de mai jos și veți înțelege indignarea pe care o simt, ca om și cetățean european, față de mentalități și atitudini pe care Europa le-a vazut doar în anii 1930-40!

Ca mulți alți lideri politici europeni am datoria să atrag atenția și să sancționez comportamentul constant al unor oficiali guvernamentali de cel mai înalt nivel din Ungaria. Aceștia sunt o rușine pentru cultura și valorile Uniunii Europene; și în atitudinile antisemite, și în ceea ce privește tratamentul minorităților de toate tipurile, și acum în timpul crizei refugiaților!

Sârmă ghimpată, legi agresive, închisori și brutalitate cu siguranță nu vor rezolva problema - doar vor arăta că în Ungaria, în inima Europei, sunt decidenți politici cu nimic mai buni decât cei din Siria, Libia sau alte țări din care fug respectivii refugiați!

Cred în solidaritate, în soluții raționale și sustenabile și mai ales în superioritatea valorilor europene - ce vedem în ultimele zile în Ungaria este în totală contradicție tocmai cu aceste obiective și valori!”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

Citiți și: Diplomat român, convocat la MAE ungar în urma unor declarații ale lui V.Ponta. Reacția Ministerului român de Externe

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri